FAQs

Uitleg van de data die in het Visum staan

Wat betekent de tweede datum die in het visum staat, ik ben op die datum namelijk nog in Thailand, kan dat of dien ik op die datum Thailand te verlaten?

Dat is geen probleem, wanneer U maar niet ná de tweede datum die in het visum staat Thailand binnenkomt.
1) Op de eerste datum die in het visum staat gaat de geldigheid van het visum in, dat is de dag van aanvraag.

2) Op de tweede datum die in het visum staat loopt de geldigheid van het visum af.

3) Uw verblijfsperiode gaat in op het moment dat u Thailand binnenkomt ( 60 of 90 dagen )

4) Het zou kunnen voorkomen dat u bijvoorbeeld 1 week voordat de geldigheid van uw visum afloopt Thailand pas binnenkomt, op die datum gaat uw verblijfsperiode van 60 of 90 dagen in. Daarmee zal u dus sowieso de tweede datum die in het visum staat overschrijden.

Het is vrij gebruikelijk dat Uw terugvlucht plaatsvindt NÁ de tweede datum die in het visum staat. Raak dus niet in paniek, uw visum klopt, zolang u zich aan het aantal dagen houdt dat het visum geldig is zult u geen boete krijgen voor het overschrijden van de periode dat uw visum geldig is.

Afspraak Consulaat van Thailand

Ik zou graag een afspraak willen maken op de Consulaat van Thailand in Amsterdam om een visum aan te vragen, is dat mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. U kunt iedere werkdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur langskomen om een visum aan te vragen.

Visum Thailand geldig voor andere landen?

Ik ga in november voor 3 maanden reizen door Thailand,Maleisie en Indonesie. Nu is mijn vraag wat voor visum ik daar precies voor nodig heb? moet ik een thais visum aanvragen en is die dan ook geldig voor maleisie en indonesie?

Nee, het visum wat U aanvraagt voor Thailand in niet geldig voor Maleisië en Indonesië of andere landen. Wanneer u voor een langere periode naar Maleisië of Indonesië gaat dan kunt u het beste contact opnemen met de desbetreffende Ambassade of Consulaat om te informeren vanaf welke periode u in dat land een visum nodig heeft.

 

Post vanuit en naar buitenland aangetekend versturen?

Het is niet mogelijk om u visumaanvraag per post/aangetekende post op te sturen.

U kunt nadat u het visum op het Thaise Consulaat te Amsterdam  hebt aangevraagd uw paspoort met daarin het visum wel  per aangetekende post terug laten sturen alleen naar een adres in Nederland

Emigratie

Ik zou graag informatie willen hebben betreffende emigratie, waar kan ik dat vinden?

Voor emigratie dient u contact op te nemen met de Ambassade van Thailand in Den Haag, die kunt u bereiken op 070-3452088.

Verblijf korter dan 30 dagen

Ik verblijf 29 dagen in Thailand en ik heb een retourticket geboekt, dien ik een toeristenvisum aan te vragen?

Wanneer U korter dan 30 dagen in Thailand gaat verblijven  dan is het niet noodzakelijk een visum aan te vragen. Het is echter wel altijd beter om met een visum te reizen.

Thaise vriendin naar Nederland

Ik wil graag mijn Thaise vriendin laten terugreizen naar Nederland, ben ik daarvoor bij U aan het goede adres?

Wanneer u uw vriendin wil laten terugreizen naar Nederland, dient u niet de Thaise maar de Nederlandse Ambassade, in Bangkok, te contacten om te informeren naar de mogelijkheden en vereisten.

Buitenlands paspoort mogelijkheid om visum aan te vragen?

Beste heer, mevrouw, een medewerker van onze stichting verblijft momenteel voor werkzaamheden in Nederland en wordt volgende maand naar Thailand uitgezonden voor onze lopende projecten. Is het mogelijk voor haar (Brits paspoort) via de Thaise ambassade/consulaat in Nedralnd een visa aan te vragen en zo ja welke gegevens dienen wij hiervoor aan te dragen. (het betreft een non-immigrant mulitple entry visa)

Geachte mevrouw/heer, Het is mogelijk voor iemand die een Brits paspoort bezit een visum aan te vragen bij de Ambassade van Thailand in Den Haag of bij het Consulaat van Thailand in Amsterdam. Bezoek onze website voor informatie voor de visumaanvraag.

FAQs

Links