Dit moet je niet meenemen naar luchthavenbeveiliging

Als je vaak reist, of het nu voor zaken of plezier is, dan weet je hoe tijdrovend en stressvol een inspectie kan zijn. Bij beveiligingscontroles op luchthavens is het belangrijk dat je precies weet wat wel en niet mag worden meegenomen. Dit artikel biedt handige tips voor wat je niet moet meenemen naar luchthavenbeveiliging om ervoor te zorgen dat jouw reis soepel verloopt. 

Vloeistoffen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het inpakken is dat vloeistoffen verboden zijn in de handbagage. Het omvat alles van flessen water, aftershave en zelfs tandpasta. Zorg er dus voor dat je deze items in je ingecheckte bagage plaatst en onthoud dat de hoeveelheid beperkt is tot maximaal 100 ml voor elk item.

Scherpe voorwerpen

Alle scherpe voorwerpen zoals scheermessen, scharen en nagelvijlen worden beschouwd als gevaarlijk, waardoor ze niet in de handbagage mogen meegenomen worden. Dit betekent dat je deze voorwerpen ook niet in je handtas of jaszak mag hebben. Maar als je deze voorwerpen echt nodig hebt tijdens je reis, dan moet je deze in je ingecheckte bagage plaatsen.

Elektronica

Elektronica zoals laptops, tablets en telefoons mogen meegenomen worden door de luchthavenbeveiliging. Maar voor deze items zijn er speciale regels. Zo moet bijvoorbeeld elke laptop en tablet uit de gewone tas en apart geplaatst worden in de bak die door de beveiligingsmachine gaat. Telefoons, daarentegen, kunnen in de tas blijven. 

Eten

Hoewel je mag eten op een vliegtuig, zijn er beperkingen wat betreft het eten en drinken dat je meeneemt in je handbagage. Over het algemeen geldt dat alle vloeistoffen en voedselproducten die gemakkelijk vloeibaar zijn, niet op passagiersvluchten mogen worden meegenomen. Voorbeelden hiervan zijn pudding, yoghurt, jam en honing. Los daarvan mogen er geen verse producten zoals fruit en groenten en vleesproducten meegenomen worden.

Wapens

Het is vanzelfsprekend, maar het is uiterst belangrijk om nooit wapens mee te nemen naar de luchthaven. Of het nu gaat om vuurwapens, blanke wapens of imitatiewapens, deze items zijn ten strengste verboden om mee te nemen. Dit omvat ook items zoals peper- en traangas. Als je reist met wapens als onderdeel van een veiligheidsvergunning, volg dan de speciale regels en procedures.

Luchthavenbeveiliging is een noodzakelijk onderdeel van reizen, en deze regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen veilig aankomt op hun bestemming. Het is belangrijk om te onthouden dat er strenge regels gelden voor wat wel en niet is toegestaan ​​in handbagage en dat deze regels kunnen verschillen afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en bestemming. Het is dus verstandig om jezelf goed te informeren voordat je je gaat inpakken om onnodige vertragingen en stress te voorkomen. Ik hoop dat deze tips jouw reis een stuk makkelijker en aangenamer maken!

Bron: https://ismsecurity.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.